Alert: Your browser does not support full functionality of our app and you may experience certain errors. We recommend that you use Chrome, Firefox or Internet Explorer Edge instead.

EsteveRoviraTeam

Entrenador personal i GUIA DE MUNTANYA

  • 2
    Subscribers

Periostitis tibial, que és i 5 exercicis per reforçar aquesta zona del cos i estirar-lo.

Exercicis per la millorar la Periostitis Tibial
Avui us porto uns exercicis per treballar els tibials anteriors i diràs per què?, per evitar no patir o disminuir el dolor de la Periostitis.
Periostitis Tibial?, que és et preguntaràs?
https://youtube.com/shorts/h2kGChZ-AqU?si=tIEsk40t8voTEDRz
La periostitis tibial és una inflamació del periosti, una membrana que recobreix la tíbia, l'os llarg de la part frontal de la cama. És una molèstia /lesió comuna entre els corredors i tot aquell esport o activitats d'alt impacte repetitiu sobre les cames.

Què és la Periostitis Tibial?
Definició: La periostitis tibial és una inflamació del periosti, la capa de teixit conjuntiu que cobreix la superfície de l'os tibial.
Causa: Generalment, és causada per un ús excessiu o un impacte repetitiu sobre la tíbia, especialment en esports com córrer o altres activitats que impliquen salts repetitius.
Símptomes: Dolor a la part frontal de la cama, que pot variar des d'una lleu molèstia fins a un dolor intens. El dolor sovint empitjora durant l'exercici i pot persistir després de l'activitat física. També pot haver-hi inflamació i sensibilitat en tota la tíbia o en un lloc concret.
Tractament de la Periostitis Tibial
Repòs: Reduir o aturar les activitats que causen dolor permetrà que la inflamació disminueixi.
Gel: Aplicar gel sobre la zona afectada per reduir la inflamació i el dolor.
Medicació: Antiinflamatoris no esteroides com l'ibuprofèn poden ajudar a alleujar el dolor i la inflamació.
Fisioteràpia: Exercicis d'estirament i enfortiment específics per a la cama poden ajudar a alleujar els símptomes i prevenir futurs episodis. També es poden utilitzar tècniques com el massatge i la teràpia manual.
Canvi de calçat: Assegurar-se que el calçat esportiu té un bon amortiment i suport pot ajudar a reduir l'estrès sobre la tíbia.
Ortosi: En alguns casos, les plantilles ortopèdiques poden ajudar a corregir problemes biomecànics del peu que contribueixen a la periostitis tibial.
Prevenció
Entrenament adequat: Augmentar la intensitat i durada dels entrenaments de manera gradual per evitar un ús excessiu sobtat.
Escalfament i estiraments: Realitzar un escalfament adequat abans de l'exercici i estiraments després de l'activitat per mantenir la flexibilitat muscular.
Superfícies d'entrenament: Evitar superfícies molt dures i variar els tipus de superfícies d'entrenament pot ajudar a reduir l'estrès sobre els ossos i els músculs de la cama.
I per amanir tot això us he fet un petit vídeo de 5 exercicis per estirar i reforçar els tibials, espero que us agradi.

Seguim
EsteveRoviraTeam

Comments (0)

Write a comment

Log in with your account or sign up to add your comment.